A lakásfelújítás egyik leghálásabb, de egyben legkritikusabb területe a burkolás, avagy a hidegburkolás.

Míg szerintünk a lakásfelújítás legfontosabb része a gépészet, addig a megrendelők részéről sokkal fontosabb a burkolás precíz kivitelezése. Ennek ellenére szerintünk is nagyon fontos a pontos munkavégzés, hiszen ez az, amit egy lakásátadásnál mindenki elsőnek megnéz, mivel bútorok híján ez a lakás első dísze, amit ha nem tökéletesen végez el a burkoló, akkor sokszor nagyon szomorú lesz a végeredmény. A felszín alatt viszont szintén nagyon fontos a burkolást megelőző munkafolyamatok megfelelő kivitelezése, hiszen ha valaki lakásfelújításra adja a fejét, akkor olyan munkát szeretne megrendelni, ami sok-sok évig hibátlanul működik, és nem csak a kötelező 1 év garanciát bírja ki. A burkolatok kiválasztásánál érdemes igénybe venni egy csempebolt munkatársának a segítségét, aki 3D látványtervekkel segíti a döntésünket, illetve egy burkolat kiosztási tervet is készít, segítve a mi munkánkat is.

Fontos a falak és az aljzat megfelelő előkészítése, vizszigetelése, hiszen manapság 10-ből 8 fürdőszobát épített zuhanyzóval kérnek, ami egy rosszul elvégzett vízszigetelés után lehet, hogy pár év, rosszabb esetben pár hónap után elkezd ereszteni, és beázást okoz az alattunk élőknél. A hibátlan padló burkolás alapja a tökéletes aljzatkiegyenlités. Ezt sem érdemes soha kihagyni.

A kültéri burkolás szintén nem kezdő burkoló feladata. Biztos sokszor találkozott már olyan kültéri burkolatokkal, ami lépésre kotyogo hangot hallat, mert már elvált az aljzattól. Ehhez sokszor egy év sem kell, ha nem volt elég alapos a kivitelező. Kültéri burkolás esetén különösen fontos a megfelelő lejtés kialakítása, és a vízszigetelés. Amennyiben ezek nem az előírás szerint lettek kivitelezve, úgy sokszor egy fagyos tél is elég a lapok eltöredezéséhez, vagy felválásához. Attól bosszantóbb nincs, mikor egy adott munkát kétszer kell megcsináltatni.

A lakásfelújítás során csak és kizárólag jó minőségű segédanyagokkal dolgozunk, mert ha hosszútávra tervez a megrendelőnk, akkor csak ezekkel az anyagokkal garantálhatjuk a sok évtizedig hibamentes használatot. A Mapei anyagaiban még sohasem csalódtunk, egyszer sem volt még szükség utólagos garanciális munkára. Ha minket választana, elérhetőségeinket megtalálja a kapcsolat menüpontban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük