A rezsidémon

Ha a központi fűtés nem működik megfelelően, nem csak a gázszámla lesz túl magas, de félő, hogy a rendszer is károsodhat hosszabb távon. Azt szoktuk mondani, hogy rossz kazán nincs, csak rossz fűtésszerelés. A fűtésszerelés az egyik legköltségesebb része a lakásfelújításnak, viszont jó hír, hogy csak egyszer kell jól megcsinálni, utána évtizedekig üzemelhet  -megfelelő karbantartás mellett- hibátlanul. Mi nagyrészt nem házakat, hanem lakásokat újítunk fel, így az estek nagy százalékában gázkazánt szerelünk fel, vagy klímás fűtést alakítunk ki. Kazán esetén ha az ajzat is bontásra kerül, akkor a padlófűtést szoktuk ajánlani, mert hasonló költség mellett gazdaságosabb az üzemeltetése, és komfortosabb a használata is a radiátoros fűtéssel szemben.

Padlofutes

Sokszor halljuk azt az általánosan elterjedt fűtésszerelés tévhitet, hogy a padlófűtés lebegteti a port a szobában, ezért a hálószobába nem szabad padlófűtést tenni. Ezzel szemben a valóság az, hogy igazából a radiátor az, ami mint egy ventilátor keringeti a port a helyiségekben. Igazán kis méretű lakásban még egy elektromos kazán is üzemelhet gazdaságosan, bár soha nem szoktuk ajánlani. Ennek ellenére már több kis lakást is szereltünk elektromos kazánnal, ami halkan, hibamentesen működik és azóta is nagy megelégedettséggel használják. Ezt a fűtési típust viszont csak padlófűtéssel érdemes kombinálni, mert csak alacsony hőmérsékletű előremenő vízzel lehet viszonylag gazdaságosan üzemelni.

Klímás fűtés

Ha fűtésszerelés, akkor sokan döntenek mostanában a klímás fűtés mellett, de ezt csak akkor érdemes fontolóra venni, ha az épület, vagy a ház megfelelően szigetelt, különben ez sem lehet gazdaságos. Érdemes külön fogyasztásmérővel, H tarifa igénylésével kombinálni, ami a fűtési szezonban, október 15.-től április 15.-ig tart. Ezenkívül, ha saját tetővel is rendelkezünk, amire napelem rendszert szerelhetünk, akkor valóban nagyon alacsony rezsijű otthont építhetünk.

Klímás fűtés

Kíváló szakemberek

Az elmúlt hosszú évek során sikerült olyan szakembereket találnunk, akikkel mindig tökéletes fűtésszerelés rendszert tudunk összeállítani a regisztrált villanyszerelőtől kezdve a kéményszerelőn át a gázszerelő szakemberig. Nekik hála a megrendelőnktől valóban csak pár meghatalmazásra van szükségünk ahhoz, hogy a szolgáltatóknál is minden ügyintézést is mi elvégezhessünk. Keressen minket a kapcsolat menüpontban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük