A villanyszerelés kritikus feladat, amely tapasztalt villanyszerelő szakértelmét igényli. Ez magában foglalja az elektromos rendszerek tervezését és telepítését lakó- és kereskedelmi ingatlanokban. Ezeket a rendszereket biztonságosan kell telepíteni, és meg kell felelniük az összes vonatkozó biztonsági szabványnak. Egy tapasztalt villanyszerelő segíthet abban, hogy villamos áramhoz kapcsolódó villanyszerelési munkái, megfelelően legyenek elvégezve, és megfeleljen az összes vonatkozó biztonsági követelménynek.

A lakásfelújítást mindenképpen azt ajánljuk, hogy a villanyszereléssel kezdje. Ha egy új lakásvásárlás után nem végzik el az elöregedett elektromos vezetékek cseréjét, áthúzását, akkor valószínűleg csak akkor kerül erre sor, amikor már hiba jelentkezik. Ez lehet csak egy egyszerű zárlat is, de rosszabb esetben halálos áramütés, vagy lakástűz is keletkezhet egy elavult rendszer használatából. A legtöbb, felújításra szoruló lakás nem rendelkezik a fogyasztókat biztonságosan ellátó, megfelelő keresztmetszetű vezetékekkel sem, áramvédő kapcsolóval sem, és túláram védelemmel sem. Ezeket ha nincs mód egy teljes lakásfelújításra, akkor is ajánlott minél előbb elvégeztetni a saját és családtagjaink védelme miatt is.

Sokszor halljuk a panellakás felújítások kapcsán, hogy sok villanyszerelő ezeket a típusú lakásokat csak és kizárólag kábelcsatornában való szereléssel vállalja, mert a panellakások falait nem lehet vésni. Mivel kevesen szeretnek falon kívüli szerelvényeket, és kábelcsatornákat látni a lakásukban, ezért mi az ilyen villanyszerelés munkavégzést nem támogatjuk. Az igazság az, hogy a panelfalak vésése tilos, de a függőleges marása, és a dobozok marása nem az. Ehhez megfelelő villanyszerelés szerszámozottsággal kell rendelkezni. Mi minden esetben a falba marva végezzük az elektromos kábelek áthúzását.

A kábelek vízszintes vonalon való elvezetését végezhetjük az aljzatban, amennyiben még betonréteg kerül fölé, vagy az alsó szegélyekben, vagy gipszkarton dobozolassal, vagy stukkó mögött, vagy pedig álmennyezet fölött is.

A legtöbb esetben a lakásfelújítások során a teljesítmény bővítésére is szükség van az új háztartási készülékek megnövekedett teljesítményfelvételi igénye miatt. Ennek az ügyintézését is mi intézzük a megrendelő meghatalmazásával.

Ha Budapesten keres villanyszerelés szolgáltatást, mindenképpen keressen tapasztalt villanyszerelőt, aki rendelkezik a megfelelő végzettséggel és gyakorlattal a munka megfelelő elvégzéséhez!Keressen minket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük